Cara Memasak Italian Pannacotta with Strawberry Sauce Anti Ribet!

Italian Pannacotta with Strawberry Sauce. Panna Cotta is a creamy Italian jello/pudding like dessert. It has an incredibly smooth, melt-in-your-mouth texture like nothing else. Toppings for Panna Cotta: We love the berry sauce (strawberries, raspberries, lemon juice and a bit of sugar) because it ends.

Italian Pannacotta with Strawberry Sauce I created the simple strawberry sauce to. Panna Cotta - Original authentic Italian recipe of this show stopper of a dessert! Beth's Panna Cotta with Cranberry Compote Recipe Cara membuatnya pun tidak sulit, kalian dapat membuat Italian Pannacotta with Strawberry Sauce hanya dengan menggunakan 11 bahan dan 8 langkah saja. Berikut ini bahan dan cara untuk membuatnya, yuk kita coba resep Italian Pannacotta with Strawberry Sauce!

Bahan-bahan Italian Pannacotta with Strawberry Sauce

  1. Sediakan 100 ml of susu UHT.
  2. Gunakan 150 ml of whipped cream or lbh bagus lg heavy cream.
  3. Sediakan 1 lbr of gelatin sheet.
  4. Siapkan 30 ml of air es.
  5. Dibutuhkan 1 of vanilla pod (ambil isinya saja).
  6. Dibutuhkan 30 gr of gula pasir.
  7. Dibutuhkan of Strawberry sauce :.
  8. Sediakan 128 gr of strawberry (bagi 2).
  9. Sediakan 60 gr of gula pasir.
  10. Gunakan 30 ml of air.
  11. Diperlukan 1 sdt of air jeruk lemon (sy jeruk nipis).

This strawberry Panna Cotta recipe is very easy and gives wonderful result. I used gelatin to set the dessert. #pannacotta #strawberrypannacotta. It is a slightly warmed and flavored cream set into shape using gelatin / agar agar. I had a particular interest with jellies during my.

Langkah-langkah membuat Italian Pannacotta with Strawberry Sauce

  1. Rendam gelatin sheet dengan air es hingga lentur. Keluarkan vanila dari batangnya..
  2. Panaskan gelatin dengan api kecil lalu masukkan susu, krim, dan vanilla. Masak hingga berbuih kecil, jangan sampai mendidih..
  3. Setelah selesai tuang dalam wadah lalu aduk2 sembari menunggu hangat2 kuku. Setelah hangat kuku baru masukkan ke dalam wadah. Dan kemudian jika sudah room temperatur masukkan ke dalam chiller dan istirahatkan selama minimal 6 jam atau semalaman..
  4. Strawberry sauce : cuci bersih strawberry, bagi sebagian strawberry untuk di iris2. Dan sebagian lagi di blender..
  5. Taruh gula di saucepan, beri air lalu beri perasan jeruk nipis..
  6. Masukkan jus strawberry tadi, lalu masak hingga berbuih kecil, jangan sampai mendidih. Angkat dan tuang ke dalam mangkuk berisi irisan strawberry..
  7. Setelah suhu ruang lalu masukkan ke kulkas biar set. Setelah 6 jam kemudian keluarkan dari kulkas. Siramkan sauce strawberry ke atas pannacotta..
  8. Sajikan dan Beri garnish strawberry utuh di atasnya. Begini tekstur pannacotta setelah firm..

Panna cotta is a thick creamy dessert that you'll crave again and again. This panna cotta recipe is made with strawberries — equal parts sweet and tangy. Panna cotta unmolded onto a plate, then surrounded with pureed strawberry sauce. My own version of the Italian dessert favourite. 'Pannacotta' literally means 'cooked cream'. The cream custard is made then covered in a sweet strawberry sauce.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Cara Memasak Italian Pannacotta with Strawberry Sauce Anti Ribet!"

Posting Komentar