Resep: Maja blanca Anti Ribet!
Maja blanca. Maja Blanca is a Filipino dessert made from coconut milk, cornstarch, and sugar. Preparing Maja Blanca is quick easy. This Filipino dessert is something that I recommend for aspiring home cooks. maja blanca panlasang pinoy maja blanca special recipe how to cook maja dessert recipes panlasang pinoy recipe panlasang pinoy maja blanca recipe panlasang pinoy paano gumawa ng maja blanca.
Maja Blanca Recipe is a Filipino pudding dessert that is luscious enough to the taste buds. Although the ingredients used are common, the delight that it brings is completely undeniable. Maja blanca is a Filipino dessert that is usually served on holidays or special occasions. Cara membuatnya pun tidak susah, kalian dapat menghidangkan Maja blanca hanya dengan menggunakan 8 bahan dan 6 langkah saja. Berikut ini bahan dan cara untuk memasaknya, yuk kita coba resep Maja blanca!
Bahan-bahan Maja blanca
- Gunakan 100 gram of Tepung Maizena.
- Diperlukan 400 ml of Susu cair.
- Gunakan 10 sendok makan of Gula Pasir.
- Gunakan 50 gram of Jagung manis.
- Gunakan 50 gram of Nangka.
- Siapkan 500 ml of Santan cair.
- Gunakan secukupnya of Daun Pandan yang besar2.
- Diperlukan 1/4 sendok teh of Garam.
It will give a texture that resembles gelatin or pudding that is traditionally seen in maja blanca. Maja Blanca made with coconut milk, sweet corn kernels, and toasted coconut. Rich and creamy, this coconut pudding makes a delicious snack or dessert. Maja blanca is a Filipino favorite kakanin (dessert or snack.) This dish is sweet, delicate, soft View image.
Cara memasak Maja blanca
- Potong-potong daun pisang untuk dibuat takir. Kalau saya daun pisangnya saya jerang di atas api biar lembek. Tapi kalau mau langsung dibentuk takir tanpa dijerang terlebih dahulu juga gak masalah..
- Siapkan semua bahan.
- 1. Tuangkan 400 ml susu cair + 200 ml santan cair + gula dan garam ke dalam panci. Masak sambil di aduk2 sampai mendidih. 2. Setelah mendidih, masukkan, jagung dan nangka, aduk2 lagi sebentar sampai nangka panas. 3. Cairkan tepung maizena dengan 300 ml santan cair. Aduk2 sampai maizenanya larut. Masukkan larutan maizena ini ke dalam santan yang sedang mendidih, aduk2 terus sampai mengental dan teraduk rata. 4. Tuang ke dalam cetakan kecil2 atau ke dalam takir yang sudah disiapkan..
- Hias bagian atasnya dengan potongan daun pandan. Hiasan ini bisa diganti dengan potongan cherry atau yang lainnya. Selamat menikmati.......
- Ciri khas kue ini adalah pada aroma nangkanya. Ada juga kok nangka kalengan..
- Majablanka di cup puding.
Maja Blanca. this link is to an external site that may or may not meet accessibility guidelines. Pour the maja blanca into the oiled dish. Maja Blanca is a delicious Filipino pudding that is made of coconut milk, evaporated milk It is a light and creamy dessert that is often made for special occasions. To cook Maja Blanca, make the. Maja blanca (Tagalog: [ˈmaha ˈblaŋka]) is a Ilocano dessert made primarily from coconut milk and milk.
0 Response to "Resep: Maja blanca Anti Ribet!"
Posting Komentar